Safee Sali Retak Tulang Selangka

Image result for safee sali pknsHAJAT PKNS untuk meneruskan perjuangan keluar daripada zon penyingkiran Liga Super terencat apabila ayam tambatan, Safee Sali disahkan bakal tersisih selama dua sehingga tiga bulan.

Semuanya gara-gara keretakan tulang selangka yang dialami pada perlawanan menentang Melaka di Stadium Shah Alam pada Sabtu.

Ketiadaan Safee pasti beri tamparan hebat kepada E.Elavarasan ditambah kehambaran prestasi penyerang import, Patrick Ronaldinho bagi harungi aksi Liga Malaysia musim ini.

Kecederaan dialami Safee disahkan oleh Elavarasan yang akui penyerang kebangsaan itu perlu berehat sekurang-kurangnya enam minggu dan hanya boleh jalani latihan selepas dua bulan.

“Safee nampaknya terpaksa berehat panjang apabila laporan perubatan sahkan dia alami keretakan pada tulang selangkanya.

“Dia akan jalani pembedahan memasukkan besi tidak lama lagi dan daripada situ dia terpaksa lupakan semua aksi pada bulan Julai ini.

“Kita harap selepas liga berehat Ogos ini, dia boleh bermain pada awal atau pertengahan September nanti kerana pasukan amat perlukan khidmatnya bagi harungi baki jadual liga, ” katanya.

Safee menjadi penjaring gol penyamaan PKNS melalui sepakan penalti pada perlawanan menentang Melaka di Stadium Shah Alam yang menyaksikan kedua-dua pasukan terikat 1-1.

Dia alami kecederaan itu pada minit 72 sebaik gagal lakukan lipatan dengan baik dalam kotak penalti yang menyebabkan tulang selangkanya mendapat keretakan.

Ketiadaan Safee pasti memeningkan Elavarasan memandangkan situasi PKNS kini berada di tangga ke-10 malah hanya dibezakan perbezaan jaringan dengan pasukan di tempat ke-11, Melaka.

Pilihan yang tinggal buat PKNS di jentera serangan selain Patrick Ronaldinho ialah bekas penyerang Sarawak dan PDRM, Bobby Gonzales manakala Khyril Muhymeen juga mampu bertindak selaku penyerang sokongan.