Irfan Terkilan Skuad Penyu Tumpul, Penyokong Kecewa Keputusan Pengadil

KUALA TERENGGANU: Walaupun berpuas hati dengan persembahan skuad Penyu ketika menentang Johor Darul Takzim (JDT) dalam saingan Piala Malaysia malam tadi, namun Irfan Bakti terkilan kerana anak buahnya gagal mencipta sebarang jaringan.

Para pemain terutama pemain import, Tcetche Hermann Brice Kipre kelihatan bersungguh-sunguh mencari gol namun tidak kesampaian.


“Itu sedikit mengececewakan penonton dan peminat apabila gol yang ditunggu tidak kunjung tiba walaupun Tcetche telah mencuba yang terbaik.

“Kita memang hendak menang, namun tidak dapat dan pemain juga bermain dalam satu pasukan yang baik. Mereka cuba bangkit untuk menang namun gagal,” katanya kepada pemberita selepas tamat perlawanan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah di sini yang bersekudahan kedua-dua pasukan seri tanpa jaringan.

Irfan Bakti berkata beliau akan membuat gantian ke atas pemain bagi mengelak mereka daripada kelesuan ekoran terpaksa memberi tumpuan pada saingan Liga Perdana dan Piala Malaysia.

Jelas Bola Kene Tangan Ref Patut Bagi Penalti Pada Terengganu

Sementara itu keputusan pengadil pada minit ke 70 yang tidak memberikan penalti kepada Terengganu setelah
Azrif Nasrulhaq memegang bola dalam kotak penalti membuatkan penyokong Terengganu kecewa.

Azrif dilihat secara sengaja menjatuhkan badan serta memegang bola ketika bersaing dengan Issey Nakajima namun pengadil perlawanan hanya meneruskan permainan.