Mario Gomez Akan Jumpa JDT Di Mahkamah

Sementara Mario Gomez menyasarkan tumpuan untuk memulakan portfolionya di Liga Indonesia musim depan, jurulatih berusia 60 tahun mendedahkan dia meneruskan tindakan undang-undang terhadap pemilik JDT Tunku Ismail Ibrahim (TMJ), Putera Mahkota Johor.

“Kami akan berjumpa di mahkamah tidak lama lagi. Mereka tidak mahu membayar gaji saya. Peguam dan saya sedang membentangkan kes saya ke Fifa,” katanya ketika dihubungi di Buenos Aries.“Saya akan memberikan mereka maklumat yang sangat sensitif.”

Pada 27 Ogos, Mailsport mendedahkan bahawa Gomez menggesa JDT untuk mencari penyelesaian segera untuk menyelesaikan gaji yang tidak dibayar atau dia akan terpaksa mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang berkenaan.

Gomez berkata sejak kelab menggugurkannya dia menggangur sejak Januari dan mengikut syarat, dia masih perlu dibayar.

“Ya, TMJ menghantar peguamnya untuk berbincang tetapi saya tidak bersetuju dengan keputusan itu,” tambah Gomez.

Gomez diingati di Malaysia untuk mengetuai JDT ke Piala AFC 2015, sementara beliau juga memenangi gelaran Liga Super Malaysia dengan kelab pada 2015 dan 2016.

Beliau telah dianugerahkan sebagai jurulatih terbaik di Malaysia 2015 dan juga berjaya memenangi Piala Sumbangsih pada tahun 2016.
Pada bulan Mac 2017, beliau pada mulanya dilantik sebagai jurulatih Malaysia oleh TMJ, tetapi ketika Argentina Gomez dilaporkan meminta gaji yang lebih tinggi dan kemudiannya FAM menolaknya dan mengambil Nelo Vingada dari Portugal.

Gomez menafikan beliau telah meminta gaji yang lebih lumayan.

Bulan lalu, Persib Bandung mengesahkan menandatangani Gomez sebagai jurulatih, untuk menamatkan pencarian untuk mencari pengganti jangka panjang untuk Djajang Nurdjaman.

“Saya bangga untuk melatih Persib Bandung dan tidak boleh menunggu untuk minggu depan. Misi saya hanya satu, untuk menang. Untuk melatih kelab Indonesia tidak akan menyebabkan masalah bahasa saya kerana saya mempunyai pembantu Argentina saya yang berbahasa Indonesia

“Jadi kami boleh melatih keras dan pintar untuk memenangi liga Indonesia, musim depan,” kata Gomez.

Sumber: Malaymail/90minit.com