VIDEO Kemenangan sempurna buat Liverpool

Liverpool forward Roberto Firmino shone by netting twice as Jurgen Klopp's men put Swansea to the sword at Anfield

LIVERPOOL 27 Dis. – Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp berkata pasukannya telah bekerja keras untuk mendapatkan keputusan 5-0 yang dianggap cukup sempurna buat kelab itu ketika menewaskan Swansea City dalam aksi Liga Perdana Inggeris, awal pagi tadi.Kemenangan di Anfield itu membolehkan Liverpool kembali semula dalam kelompok empat terbaik pada Boxing Day.

Lima jaringan Liverpool diperoleh menerusi Philippe Coutinho sewaktu minit keenam, Roberto Firmino ketika minit ke-52 dan ke-66, Trent Alexander-Arnold (65’) dan Alex Oxlade-Chamberlain (82’).

Klopp berkata, dia amat gembira dengan pencapaian tersebut malah turut berbangga dengan kesungguhan dipamerkan oleh semua pemainnya.
Alex Oxlade-Chamberlain added gloss to the scoreline by placing a looping volley over the hapless Swansea goalkeeper“Kami tidak begitu baik ketika aksi separuh masa pertama berikutan tidak memanfaatkan peluang menjaringkan dua atau tiga gol dengan baik bagaimanapun prestasi pasukan ketika aksi babak kedua amat menakjubkan.

“Kami bermain dengan begitu baik ketika separuh masa kedua dan hasilnya berjaya mendapatkan kemenangan dengan jaringan 5-0.

“Bagi saya ini bukan satu perlawanan yang mudah dan saya gembira dapat belajar daripada setiap perlawanan,” kata Klopp. – AGENSI