Bahang final semakin dirasai

SKUAD Harimau Malaya menjalani sesi latihan bagi persiapan menjelang

KUALA LUMPUR 10 Dis. – Setiap aksi final tekanannya pasti amat dirasai bagaimanapun jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe enggan melayannya apabila Malaysia akan bertemu Vietnam dalam perlawanan akhir pertama Piala AFF di Stadium Nasional Bukit Jalil, esokCheng Hoe berkata beraksi di laman sendiri pastinya memberi kelebihan dan walaupun tekanan kian dirasai bekas pengendali Kedah itu mahu pemain mengambilnya sebagai cabaran dan motivasi.

“Setia perlawanan ada tekanannya. Tiada perlawanan yang tiada tekanan kerana kalau main bola sepak sosial sekali pun tekanan tetap ada. Bagaimanapun, saya selalu cakap kepada pemain untuk menjadikannya sebagai cabaran dan motivasi.

SKUAD Harimau Malaya pada sesi latihan bagi persiapan menjelang
“Saya percaya pemain mampu mengatasinya. Kita ada pemain mida dan mereka perlu menikmati setiap perlawanan.

“Perlawanan di Hanoi berbeza kerana esok adalah final. Sudah tentu pemain telah mempelajari kesilapan yang dilakukan mereka pada perlawanan sebelum ini,” katanya kepada pemberita dalam sidang media perlawanan akhir di Stadium Nasional Bukit Jalil, hari ini.

Sebelum ini, Malaysia pernah tumpas 0-2 kepada Vietnam dalam aksi peringkat kumpulan di Stadium Nasional My Dinh pada 16 November lalu. – UTUSAN