Connect with us

Melaka

Curran Ferns hilang sabar isu tunggakan gaji

Published

on

Kuala Lumpur: Beberapa bekas pemain import Melaka United dikatakan hilang sabar dan mahu membawa kes tunggakan gaji ke Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (Fifa) untuk tindakan lanjut.

Antara yang terkesan dengan situasi terbabit adalah Curran Ferns dan Romel Morales.Menurut sumber, Persatuan Bolasepak Melaka (Musa) masih mempunyai tunggakan gaji enam bulan membabitkan Morales yang tidak dibayar sejak setahun lalu.

Katanya, ketika ini Morales masih lagi melakukan perbincangan bersama Musa bagi mencari jalan terbaik supaya tunggakan gaji berkenaan dapat diselesaikan.

“Saya dimaklumkan bahawa Musa mempunyai tunggakan gaji enam bulan yang masih lagi belum dibayar walaupun mereka menjanjikan akan berbuat demikian dengan segera.

“Morales memahami situasi semasa dengan keadaan pandemik Covid-19 namun sampai bila mahu menunggu lebih-lebih lagi dia masih lagi tiada pasukan untuk musim depan.

“Kes membabitkan Ferns pula dikhabarkan sudah dibawa ke Fifa dan ketika ini hanya menunggu keputusan lanjut berkaitan perkara itu,” katanya, ketika dihubungi Arena Metro.

Advertisement

Mengikut rekod, sebelum ini Melaka dilaporkan sudah menyelesaikan tunggakan gaji membabitkan skuad utama dan belia pada Ogos tahun lalu.
Khabar gembira terbabit jelas sekali meniup semangat pasukan berkenaan yang kini dalam misi mahu berada dalam kedudukan terbaik di saingan Liga Super selain menyusun semula pembangunan akar umbi.

Naib Presiden Musa Mohd Ashiq Abd Samad dilaporkan berkata, semua tunggakan gaji membabit pemain pasukan utama dan pembangunan termasuk Piala Presiden sudah selesai.

Menurutnya, tunggakan gaji membabitkan skuad Piala Presiden adalah yang terakhir diselesaikan pada minggu lalu dengan peruntukan kira-kira RM800,000.Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Melaka

Skuad Melaka United perlu jalani kuarantin

Published

on

By

MELAKA: Pemain pasukan Melaka United (MU) yang pulang dari Sabah selepas bertemu skuad Tambadau pada perlawanan Liga Super malam tadi turut tidak dikecualikan menjalani perintah pengawasan dan pemerhatian di rumah (HSO).Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Anti Dadah negeri, Rahmad Mariman berkata, Jabatan Kesihatan negeri secara tegas akan memastikan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) merangkumi semua aspek bagi memutuskan penularan pandemik Covid-19.

“Siapa sahaja yang pulang dari Sabah perlu menjalani HSO termasuk Speaker Dewan Undangan Negeri Datuk Seri Ab. Rauf Yusoh yang kini sedang menjalani kuarantin di rumah.

“Saya yakin tiada pengecualian kerana SOP ini terpakai untuk semua pihak,” katanya pada sidang akhbar selepas melakukan lawatan kerja ke Pusat Hemodialisis Komuniti Melaka di Klinik Kesihatan Cheng di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Rahmad berkata, perkara itu selaras dengan pengumuman yang dibuat oleh Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah agar semua individu yang tiba dari Sabah akan disaring di pintu masuk domestik dan antarabangsa bermula semalam hingga 10 Oktober depan.

Semalam, Kementerian Kesihatan mengesan tiga kluster baharu iaitu dua di Sabah dikenali kluster Buang Sayang dan kluster Kg Sakong, sementara di Kuala Lumpur pula dikenali Kluster Setapak.

Kluster Buang Sayang dikesan di Sipitang, Sabah, dengan kes indeks (kes ke-10265) mempunyai sejarah perjalanan ke Sipitang dari 7 hingga 20 September.

Sementara itu, Rahmad berkata, seramai 39 kontak rapat membabitkan dua kes baharu yang disahkan positif Covid-19 di Jasin sudah dikenal pasti dan telah menjalani ujian saringan Covid-19.

Advertisement

Ujarnya, kesemua mereka kini sedang menjalani kuarantin di rumah sementara menunggu keputusan ujian saringan.Continue Reading

hi

Most Popular

Copyright © 2017-2018 ArenaBolaSepak.MY