Connect with us

Perak

Perak utamakan ‘buatan Malaysia’

Published

on

IPOH: Perak akan mengguna jenama tempatan sebagai pakaian sukan pasukan Liga Super mereka dalam kancah Liga Malaysia musim 2021.

Langkah itu bertujuan membantu industri pakaian tempatan yang terjejas teruk akibat pandemik Covid-19.“Kita semua tahu sektor ekonomi kita terjejas akibat Covid-19, ramai hilang pekerjaan dan pendapatan terjejas.

“Jika kita tidak bantu ahli perniagaan kita siapa yang akan tolong mereka,” kata pengurus pasukan, Datuk Adly Shah Ahmad Tah ketika dihubungi Mingguan Malaysia semalam.

Beliau berkata, Lembaga Pengarah Perak FC bersetuju pasukan menggunakan barangan buatan tempatan.

“Kita sedar produk tempatan juga bermutu, jadi kita mahu bantu perkenalkan produk produk orang kita,” katanya.

Advertisement

Mengulas lanjut, Adly mendedahkan bahawa Perak sedang berunding dengan pengeluar pakaian sukan jenama Kaki Jersi (KJ).

“Kita bagi peluang kepada pengusaha tempatan untuk memperkenalkan barangan mereka,” katanya.

Beliau yakin jersi yang akan dipakai Perak bagi musim ini cantik serta memenuhi citarasa pemain apabila dipakai nanti.

Katanya, majlis pelancaran jersi baharu Perak akan diadakan tidak lama lagi serentak dengan majlis memperkenalkan skuad bagi musim 2021.Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perak

Chong Yee Fatt Calon Ganti Mehmet Durakovic Kendalikan Perak

Published

on

By

Bekas pengendali Kuala Lumpur, Chong Yee Fatt menjadi salah satu calon bagi menggantikan Mehmet Durakovic sekiranya jurulatih dari Australia itu berpisah dengan Perak FC.

Perkara ini dikongsikan oleh wartawan Astro Arena, Zulhelmi Zainal Azam dimana situasi antara Perak dan Mehmet kini sedang berada dalam keadaan tegang dan jurulatih itu dijangka bakal meninggalkan pasukan dalam jangka masa terdekat.Masih belum jelas mengenai faktor utama Mehmet mahu meninggalkan Perak berbaki dua minggu sahaja lagi saingan Liga Super musim 2021 membuka tirai.

Menurut perkongsian wartawan The Star, T.Avineshwaran, para pemain nyata terkejut dengan berita tersebut dimana rata-rata pemain dikhabarkan memilih untuk kekal bersama juara Piala Malaysia 2018 itu kerana Mehmet masih menjadi ketua jurulatih.
Terdahulu Kelab Bolasepak Perak (Perak FC) terus terpalit kontroversi apabila dikhabarkan bakal berpisah dengan ketua jurulatihnya, Mehmet Durakovic.

Spekulasi mengejutkan itu kini tersebar luas dan dikhabarkan keputusan itu dibuat atas persetujuan antara pengurusan Perak FC dan Durakovic.

Jika benar spekulasi itu, ia pasti menjadi satu lagi tamparan hebat buat skuad Bos Gaurus selepas kehilangan beberapa tonggak utama termasuk penyerangnya, Shahrel Fikri Fauzi yang berhijrah ke Selangor FC musim ini.
Advertisement

Malah, pertukaran jurulatih juga bakal memberi cabaran besar buat Perak terutama dalam mempersiapkan pasukan ketika saingan Liga Malaysia (Liga M) musim ini bakal membuka tirai kira-kira dua minggu lagi.Continue Reading

Perak

Sultan Nazrin titah adakan pertandingan cipta logo Perak FC

Published

on

By

IPOH: Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah menitahkan agar satu pertandingan mencipta logo baharu pasukan Perak FC diadakan, kata Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Komunikasi dan Multimedia negeri, Khairul Shahril Mohamed.


Menurutnya, baginda bertitah nasihat agar maklum balas daripada penyokong didengar, dihormati dan diberikan perhatian susulan reaksi mereka yang kurang berminat dengan logo baharu dipersetujui Perak FC sebelum ini.

Katanya, pertandingan mencipta logo Perak FC yang baharu itu akan dilancarkan malam ini menerusi media sosial Perak TBG.

“Kita akan mengadakan pertandingan logo selama kira-kira seminggu iaitu empat hari dibuka untuk pertandingan mencipta logo manakala selebihnya untuk panel mengenalpasti pemenang.

“Saya mewakili kerajaan negeri bangga dengan maklum balas daripada penyokong yang cukup mengambil berat tentang perkembangan terkini bola sepak Perak terutama berkaitan logo ini,” katanya.

Pada 30 Januari lalu, Perak FC memperkenalkan logo baharu itu menerusi Instagram ‘peraktbgmy’ dengan mengetengahkan konsep ‘a new chapter begins, but the history remains’.

Logo itu menunjukkan imej seekor seladang putih di atas lapisan hitam dengan bingkai berwarna kuning dan ramai mempertikaikan rekaan itu yang dianggap tidak kreatif.

AdvertisementContinue Reading

Perak

Perak FC kekalkan logo baharu

Published

on

By

IPOH: Biarpun berdepan kecaman peminat, namun Persatuan Bola Sepak Perak (Pafa) tidak akan menukar logo baharu Perak FC.

Naib Presidennya Datuk Muhammad Yadzan Mohammad berkata, keputusan itu dibuat berdasarkan persetujuan yang dicapai oleh pengurusan tertinggi Perak FC.
“Penyokong ada hak mengeluarkan pandangan, kritikan dan cadangan tentang logo itu. Kita terima dengan hati yang terbuka.

“Cuma apa yang saya boleh maklumkan keputusan untuk menggunakan logo itu kekal setakat ini.

“Ia bukan kehendak saya tapi dipersetujui pengurusan tertinggi yang menerajui persatuan sebelum ini,” katanya dipetik kepada Bernama semalam.

Pada 30 Januari lalu, Perak FC memperkenalkan logo baharu itu menerusi Instagram Peraktbgmy dengan konsep ‘a new chapter begins, but the history remains’.

Logo itu menunjukkan imej seekor seladang putih di atas lapisan hitam dengan bingkai berwarna kuning, dan ramai mempertikaikan rekaan itu yang dianggap tidak kreatif.
Advertisement

Mengulas perubahan atau penambahbaikan terhadap logo itu, Muhammad Yadzan berkata, perkara tersebut akan dibincang dengan pelbagai pihak termasuk kerajaan negeri.

“Kita akan pertimbangkan perkara ini cuma saya minta penyokong bersabar,” katanya.Continue Reading

hi

Most Popular

Copyright © 2017-2018 ArenaBolaSepak.MY