Connect with us

TMJ

TMJ beri bayangan ambil alih Valencia

Published

on

Pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim, mungkin melebarkan portfolionya dalam bola sepak bersama kelab Sepanyol, Valencia.Sejak beberapa tahun lalu, terdapat spekulasi bahawa Tunku Mahkota Johor (TMJ), yang merupakan rakan rapat kepada pemilik Valencia, Peter Lim, akan mengambil alih pasukan itu dan perkara berkenaan kini semakin diperkuatkan menerusi kiriman terbaru Instagram Story TMJ.

“Saya bukan baru dalam bola sepak, saya telah mencipta sebuah kelab daripada bergelut dengan penyingkiran sehingga menjadi pasukan juara yang mendominasi. Saya telah memenangi 16 gelaran dalam lapan tahun. Kami pasukan terbesar di Asia Tenggara dan antara yang terbesar di Asia,” tulisnya.

“Saya bukanlah seseorang yang akan mengubah logo atau tradisi kelab anda. Saya seorang kerabat diraja dan bukannya ahli perniagaan. Saya ke sini untuk kegemilangan, kejayaan dan sejarah.

“Apa yang diperlukan Valencia? Anda memerlukan seseorang yang tahu mengenai bola sepak, mahukan kejayaan, berminat dan memahami betapa besarnya Valencia sebagai sebuah kelab.”

Dalam satu kiriman berbeza, TMJ menulis bahawa beliau memiliki “dua hari untuk memikirkannya”.

Akhbar Sepanyol, Marca, mendakwa pengambilalihan pasukan juara enam kali LaLiga itu bernilai sekitar €408 juta (RM1.9 bilion).
Advertisement

Valencia, yang kali terakhir mengecap kejayaan dengan menjulang trofi Copa Del Rey pada 2019, kini hanya dibezakan lima mata daripada zon penyingkiran.Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TMJ

Valencia bukan untuk dijual

Published

on

By

KUALA LUMPUR: Impian peminat bola sepak tanah air untuk melihat kelab Sepanyol, Valencia menjadi milik Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mungkin tidak kesampaian.


Ia susulan Presiden Valencia, Anil Murthy dilaporkan berkata pemilik kelab, Peter Lim tidak mempunyai perancangan untuk menjual kelab itu.

Portal Football ESPANA melaporkan Murthy sudah bercakap mengenai perkara itu dengan Lim dan menjelaskan tiada petunjuk bahawa kelab itu akan dijual.

“Kelab ini bukan untuk dijual. Rakan saya memaklumkan mengenai (spekulasi di) Instagram Putera Raja Johor (TMJ), jadi saya bercakap dengan Peter dan tiada petunjuk mengenai kemungkinan menjual kelab ini,” kata Murthy.

Sebelum ini, terdapat spekulasi bahawa TMJ yang juga pemilik Johor Darul Ta’zim (TMJ) memberi bayangan bakal membeli Valencia.

Malah, berita itu turut menjadi topik hangat yang dimainkan oleh beberapa media di Sepanyol.

Advertisement

Spekulasi pembelian Valencia oleh TMJ sebenarnya pernah muncul beberapa tahun lalu kerana beliau mempunyai hubungan rapat dengan Peter Lim.Continue Reading

hi

Most Popular

Copyright © 2017-2018 ArenaBolaSepak.MY