Connect with us

Olimpik

Kapten Jepun rayu penyokong dibenarkan masuk

Published

on

TOKYO: Kapten Jepun, Maya Yoshida memohon penganjur Sukan Olimpik 2020 Tokyo agar mempertimbangkan kemasukan penyokong ke dalam stadium bagi menyaksikan perlawanan bola sepak.

Tokyo berada dalam keadaan darurat susulan peningkatan kes Covid-19 secara mendadak, dengan Perkampungan Olimpik turut menjadi ancaman wabak tersebut.Keadaan tersebut telah menafikan peluang atlet tuan rumah untuk beraksi di hadapan penyokong sendiri dan Yoshida mengakui sangat sedih kerana perlu bermain di stadium kosong.

Yoshida yang mengetuai Jepun ketika terikat 1-1 dengan Sepanyol dalam aksi pemanas badan berdepan Sepanyol, Sabtu lalu berharap, penganjur mempertimbangkan permohonannnya sebelum acara bola sepak dimulakan esok.

“Saya rasa banyak wang rakyat diperuntukkan untuk menganjurkan temasya berprestij ini.

“Begitupun, penyokong ti­dak dapat datang menonton. Oleh itu, saya tertanya-tanya, untuk apa Sukan Olimpik ini diadakan.

“Sudah pasti atlet ingin beraksi di depan peminat. Keluarga kami telah berkorban dan bersabar dalam banyak hal, mereka menyokong kami ketika kami beraksi di Eropah.

“Bukan hanya pemain yang bertan­ding malah ahli keluarga kami, setiap daripada mereka.
Advertisement

“Jadi jika mereka tidak dapat menonton kejohanan ini, jadi untuk siapa dan tujuan apakah ia dilangsungkan. Ini yang menjadi persoalan,” katanya. – AGENSIContinue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hi

Most Popular

Copyright © 2017-2018 ArenaBolaSepak.MY